Over ons bedrijf Merko Dalton B.V.

Merko Dalton B.V. produceert sinds 1970 voor tienduizenden Europese veehouders oormerken. Gespecialiseerd in oormerken voor de varkenshouderij. Zo was Merko de eerste in Duitsland, Nederland en Denemarken, die een biggen oormerk met kleine pin op de markt bracht.

Voortdurend worden de nieuwste technologien in vormgeving, grondstoffen, productieprocessen en praktijkgerichte oplossingen toegepast. Dit alles vanuit één doelstelling: de veehouder onderscheidende oormerken met de scherpste prijs/kwaliteit verhouding te kunnen leveren, die op efficiënte en arbeidsvriendelijke wijze toe te passen zijn.

Opgericht in 1947 was Dalton het eerste bedrijf in de wereld met een gepatenteerd en geproduceerd plastic zelf doorborend oormerk voor dieren. Het is een feit! De oormerken vanuit Dalton zijn gemaakt van de hoogste kwaliteit kunststoffen met additieven om de kleur te verbeteren, weerstand te bieden tegen micro-organismen en tegen UV-verkleuring of degradatie van het materiaal. Deze bewezen technologie wordt onder meer toegepast voor tracking en beheer van programma's voor zeedieren (o.a. haaien en zeeschildpadden) en wilde dieren. Oormerken die 30 jaar na het aanbrengen en in de oceaan nog steeds overleven ...

Beide toonaangevende oormerkproducenten Merko b.v. en Dalton b.v. hebben zich verenigd binnen 1 bedrijf waarbij ieders doelstelling en expertise behouden is. Dit onder de "vleugels" van moederbedrijf en wereldleider in dieridentificatie; Allflex Group Germany, onderdeel van Allflex Livestock Intelligence behorende tot de Antelliq group.

Hierdoor kunnen wij als geen ander voldoen aan uw vraag voor oormerken en overige dieridentificatie producten. Of het nu gaat om de vorm van het merk, gewenste kwaliteit, visuele of elektronische aflezing, levensduur, lage verlies percentage, scherpe prijs/kwaliteit verhouding of efficiënte en arbeidsvriendelijke toepassingen!

Wij staan u graag ter beschikking!


MSD-logo
Privacy Policy  Legal Disclaimer  Accessibility  Accessibility button

Copyright © Merck & Co., Inc., Rahway, NJ, USA and its affiliates. All rights reserved

Merko Dalton B.V.
Postbus 424, 7570 AK Oldenzaal
E-mail: info@merkodalton.nl·Tel.: 0544 - 372497·Fax: 0544 - 372475