Over ons bedrijf Dalton Continental B.V.

Opgericht in 1947 was Dalton het eerste bedrijf in de wereld met een gepatenteerd en geproduceerd plastic zelf doorborend vee oormerk. Het is een feit!
Niemand maakt oormerken zoals wij dat doen en niemand produceert het brede scala van vormen, maten en stijlen die wij kunnen leveren. Voor het ontwikkelen van merken voor vee, wilde dieren en research combineren we moderne technologie met gezond verstand.

Oormerken lijken vaak eenvoudige stukjes plastic of metaal te zijn, maar ze zijn het resultaat van vele jaren van onderzoek en ontwikkeling. Ze zijn gemaakt van de hoogste kwaliteit kunststoffen met additieven om de kleur te verbeteren, weerstand te bieden tegen micro organismen en tegen UV-verkleuring of degradatie van het materiaal.

Vanwaar de naam Dalton ? Het bedrijf is vernoemd naar John Dalton (6 september 1766-27 juli 1844), een befaamde Britse scheikundige en natuurkundige, geboren in Eaglesfield, Engeland. Hij was niet alleen een vooraanstaand wetenschapper, maar ook bekende filantroop die ethiek en moraal boven de winst en vooruitgang plaatste zoals wij dat vandaag de dag nog doen.


(Foto: Dalton Continental bv Lichtenvoorde)

Dus Waarom kiezen voor Dalton?

1. Een betrouwbaar merk met een bewezen track record, lage verliescijfers en wereldwijde bekendheid.
2. Een bedrijf waarop u kunt vertrouwen met een geschiedenis van meer dan 50 jaar serviceverlening in de   landbouwsector.
3. Goed advies van een helpdesk team met jarenlange ervaring.
4. Een schat aan ervaring op het gebied van electronische idenitficatie


Expertise-industrie ...

In een recent onderzoek 98% van de klanten zeiden dat ze zouden Dalton aanbevelen aan andere mensen.
 

Het bedrijf neemt de kwaliteit van haar producten zeer serieus en zorgt ervoor dat beloftes aangaande service en levering altijd worden nagekomen. De identificatie van vee voor ziektebestrijding en de traceerbaarheid van vee en vlees zijn voor Dalton de hoofdactiviteiten. Daarnaast zijn we ook wereldleider in de productie van systemen voor natuur- en maritiem onderzoek. De Dalton producten zijn niet altijd de goedkoopste maar op de lange termijn wel de beste Koop.


Bewezen technologie ...
Oormerken die meer dan 30 jaar kunnen overleven in de oceaan ...

Dalton heeft al vele jaren een reeks van identificatie producten speciaal ontworpen voor het research gebeuren. Sommige, aanvankelijk op maat gemaakt, zijn later voorraad items geworden. Producten zoals de minitag, integri-tag, superflexitag en zeehond hoedje zijn producten die uniek zijn voor onderzoekprojecten, maar ook veel andere Dalton oormerken worden vaak gebruikt voor tracking en beheer van programma's voor zeedieren en wilde dieren. Jumbo oormerken & Rototags worden vaak gebruikt in de oceanen van de wereld om haaien, zeehonden, zeeleeuwen, tonijn vissen en schildpadden te merken. Er zijn zelfs Dalton Jumbo oormerken aangetroffen 30 jaar na het aanbrengen hiervan bij deze dieren.

Dalton oormerken worden ook gebruikt in andere extreme diverse omgevingen zo als in Antarctica en in de woestijnen van Afrika. Pool beren, bruine beren en zwarte beren,koala beren, Afrikaanse wilde honden, buffels en bizons zijn slechts enkele van de betrokkenen toepassingen. In 1999 werd gemeld dat een bedrukt Dalton Jumbo oormerk werd gevonden in de maaginhoud van een acht meter Boa Constrictor in Zuid-Amerika.

Het zijn de ervaringen als deze die Dalton gebruikt bij het ontwerpen van allerlei nieuwe producten ....

 

*Alle prijzen zijn exclusief 21% Btw.
Dalton Continental B.V.
Postbus 40, 7130 AA Lichtenvoorde
E-mail: info@daltonid.nl·Tel.: 0544 - 372497·Fax: 0544 - 372475